Ik hou van feedback!

Afgelopen week ontving ik een email van een van mijn lezers met feedback op mijn wekelijkse nieuwsbrief. Ze wees mij op een “broken link” in een van de gelinkte artikelen: dankbaar corrigeerde ik deze link meteen. Deze feedback benadrukte voor mij dat de wekelijkse nieuwsbrief zijn doel dient. Het gaf de lezer net dát zetje om verder te lezen over een onderwerp dat relevant is voor alliantie management: “Inspire to Aspire”.

Feedback is een belangrijke tool. Het wordt echter vaak gezien als iets negatiefs en veel mensen vinden het moeilijk om feedback te ontvangen. Mijn advies: zie feedback niet als een persoonlijke aanval, maar kijk naar alle mogelijkheden die het biedt. Draai feedback om naar feedforward en gebruik het op een proactieve manier als een belangrijke tool voor toekomstige verbeteringen. 

Feedforward is een simpel proces. Stel je stakeholders regelmatig de vraag: “Gebaseerd op mijn prestatie in het verleden, wat suggereer je dat ik in de toekomst anders doe om zo beter te kunnen worden?”  Ga niet in discussie en vel ook geen oordeel. Bedank de stakeholder eenvoudigweg voor zijn/haar input.

Maak een actieplan gebaseerd op de gecombineerde input van de stakeholders en voer dit plan ook uit. Ga na ongeveer een maand terug naar dezelfde stakeholders en herhaal het proces. Je kan de vraag nu wellicht een beetje aanpassen, refererend naar het verbeterings proces waar je in zit. Vraag opnieuw naar hun input. Ook hier geldt weer: veroordeel het antwoord niet! Bedank hen en ga door met jouw verbeteringsproces.

Feedforward kan gebruikt worden voor zowel je persoonlijke verbetering, als voor de verbetering in je team en allianties. Probeer het eens en geniet van de reis naar verbetering!

Lees hier meer over feedforward (in het Engels)


Lees meer

Alliance Masterclass