Allianties en de Camino: It’s a journey

April 2013. Het was een vroege ochtend op een warme dag en na ongeveer 11 km wandelen, was het tijd voor mijn eerste pauze. Ik keek rond en zag een inspirerend landschap. Ik nam er een foto van: niet wetende wat een belangrijke rol deze foto zou gaan hebben in de daarop volgende jaren. 

Na die Camino heb ik de foto in elke presentatie en masterclass gebruikt als opening slide. Er zijn namelijk veel parallellen tussen het wandelen van de Camino en het creëren en managen van allianties: het is beiden een journey, een reis. 

De foto laat een landschap zien met een horizon, waar de groene velden over lijken te gaan in de blauwe lucht. Zodra we dichter bij die horizon komen, verandert ons uitzicht. En wat we vinden na die horizon… daar kunnen we alleen naar gissen. In allianties is dat hetzelfde: we hebben een uitzicht, een kijk, op waar we naartoe gaan, maar we weten niet wat er achter die horizon ligt. Competitie, economie, moeilijkheden met onze partners: dit zijn maar een paar voorbeelden van elementen die ons kunnen noodzaken onze plannen te wijzigen. Misschien moeten we wel een van die zijwegen inslaan van dat business landschap achter die horizon om zo onze doelen te bereiken. We moeten voorbereid zijn voor het onverwachte en voor hetgeen we niet weten. We moeten flexibel zijn en bereid zijn om ons aan te passen: zo kunnen we het alliantie succes bereiken waar we naartoe werken. 

Wat is er achter de horizon van jouw reis, ben jij er klaar voor om jouw koers te wijzigen?

Nu weet je de opening side voor de Alliantie Masterclass; heb je je al geregistreerd?

 


Lees meer

Alliance Masterclass