Wat kunnen we leren van de Toyota-Tesla alliantie?

Afgelopen week had ik het over de risico’s van een groeiende interesse in partnerships en allianties. Een goede voorbereiding is het halve werk; het leidt tot een grotere kans op succes, in plaats van meer risico’s dan wel mislukking. 

In de Alliance Masterclass gebruiken we een aantal case studies om de deelnemers te laten oefenen met de theorie die we bespreken. De meeste van deze case studies komen uit andere werkgebieden dan die van jezelf: op deze manier ben je meer geneigd om “outside the box” te denken en dit zorgt ook weer voor een nieuwe kijk op je eigen challenges. 

Een van de eerste cases die we je laten bekijken en analyseren tijdens de Alliantie Masterclass, is een case uit de alliantie tussen Toyota en Tesla. Deze twee bedrijven werken in deze alliantie samen om een volledig elektrische versie te ontwikkelen van Toyota’s RAV4 benzine auto. Het scenario laat verschillende stadia in het verloop van de alliantie zien en dat is precies waardoor deze case een goede basis is voor oefeningen in de Alliantie Masterclass. 

Deelnemers zullen, tijdens het werken met dit scenario, leren waarom een goede voorbereiding essentieel is voor succes. Het scenario leert hen hoe cultuur alliantie beslissingen kan beïnvloeden en wat je kan doen om hiermee om te gaan. Ook benadrukt het de dunne lijn tussen mislukken en het succes van een alliantie. 

Was de Toyota-Tesla Alliantie succesvol? Er zijn verschillende manieren waarop je deze vraag kunt beantwoorden… en dat leermoment laat ik open voor discussie voor tijdens de Alliantie Masterclass! 

Reserveer jouw plek voor de komende masterclass in London, Amsterdam of Singapore

 


Lees meer

Alliance Masterclass