Verzekeren van (alliantie) succes

De vierde groep van leiderschapscompetenties uit Marshall Goldsmith zijn wereldwijde studie, gaat over het verzekeren van succes. Opnieuw is er een nauw verband te zien tussen alliantie management en leiderschap: de drie competenties in de groep “assure success” zijn ook van toepassing op allianties.

“Developing Technological Savvy”
Deze competentie gaat om het begrijpen dat het toepassen van technologie belangrijk is om productiviteit en effectiviteit te verhogen. Met veel allianties die gaan om technologie, is dit dus een belangrijke competentie om succes te vergroten. Digitale technologie is overal en vroeg of laat zal het ook een onderdeel van jouw allianties zijn.

“Ensuring Customer Satisfaction”
Deze competentie spreekt wellicht voor zich. Of toch niet? Ervaring leert dat niet alle bedrijven klanttevredenheid hoog hebben staan. Er is veel te zeggen voor de manier waarop Richard Branson zijn personeel op nummer 1 zet. Net als sales is klanttevredenheid een resultaat, een resultaat waar tevreden werknemers voor zullen zorgen. Dus in parallel met Richard Branson: behandel je partners als jouw mensen, waardoor ook zij zorgen voor klanttevredenheid.

De derde competentie in deze groep gaat over het managen van concurrentievoordeel. Er zijn verschillende redenen om een alliantie aan te gaan. Zoals Ben Gomes-Casseres uitlegt in zijn ‘first law’ wordt elke alliantie gecreëerd met een vorm van synergie en concurrentievoordeel in gedachte: het is dan ook belangrijk om dit concurrentievoordeel te managen.

Hoe doe jij het in deze (alliantie) succes competenties? Waar kan jij iets aan verbeteren om je succes te verhogen?


Lees meer

Alliance Masterclass