Succes en creativiteit in business en allianties

In de afgelopen weken zijn wij begonnen aan de volgende fase in het verbouwingsproject van ons huis: het maken van nieuwe muren en plafonds in de hal en gang. Ons huis is gebouwd in 1930 en in die oudere huizen merk je als snel dat de hoeken niet allemaal recht zijn en de plafonds niet helemaal waterpas. Het bouwen van nieuwe muren en plafonds vergt dus veel creatief denken!

Het werken aan zo een project is aan de ene kant heel anders dan werken in de business. Aan de andere kant is er ook een duidelijk parallel: het vergt beiden voorbereiding en creativiteit. Ik kan er niet zomaar nieuwe muren tegen aan zetten en klaar is kees. Het vergt eerst een goede voorbereiding, voordat ik creatieve, maar verantwoorde, oplossingen toepas om de nieuwe muren en plafonds recht te kunnen maken. Het is ook een doorlopend proces: naarmate het werk vordert, kom ik andere dingen tegen die opnieuw voorbereiding nodig hebben en daarmee nieuwe oplossingen.

In business en allianties is het eigenlijk net zo. We moeten goed voorbereiden voor we beginnen, om zo de beste resultaten te kunnen behalen. De 80% rule of business partnerships highlights de essentie van het voorbereiden in allianties. Er is geen “vast recept” voor alliantie succes. Met begeleiding en best practices is jouw creativiteit nodig om succesvolle allianties te kunnen maken.
Wat stof tot nadenken voor deze week: denk eraan om je voor te bereiden voor je succes, want, “those who forget to prepare, prepare themselves to be forgotten”. En, denk breed! Think out of the box, want, “If you always do what you always did, you will get what you always got!”.


Lees meer

Alliance Masterclass