Samenwerken is ook een leiderschapscompetentie

De tweede groep van 3 competenties in Marshall Goldsmith’s 15 meest belangrijke competenties voor leiders, draait volledig om samenwerken met anderen. Het is de groep van competenties die gaat om mensen betrekken, met competenties als “Developing People”, “Building Partnerships” en “Sharing Leadership”. De nadruk ligt in deze groep dus op samenwerken.

Als ik iets meer naar de details van deze competenties kijk, zijn er een aantal elementen die er voor mij uitspringen: het creëren van vertrouwen, het smeden van partnerships, gedeelde leiderschap met business partners, mensen met respect en waardigheid behandelen, samenwerking gefocust op het bouwen van vertrouwen (om daarmee te zorgen voor een gemeenschappelijke agenda / visie). Dit zijn de elementen die onderdeel zijn van de “soft skills”, soft skills die nodig zijn om succesvolle allianties en partnerships te creëren.

De 2-daagse Alliantie Masterclass in Juni 2019, heeft de focus op precies die kunst en wetenschap van succesvolle allianties. Samen met mijn business partner Anoop Nathwani zullen we u alles uitleggen over deze bewezen theorie en maken we het ook heel praktisch: we hebben beiden alle hoeken en gaten van alliantiemanagement gezien. We hebben allianties gecreëerd en gemanaged, en uit ervaring weten we wat werkt en wat niet werkt. We zullen onze verhalen delen, zowel onze misstappen als onze successen. Natuurlijk zullen we ook jouw alliantie situaties bespreken en we zullen je helpen in het vinden van manieren om je allianties te optimaliseren. Je zult de masterclass verlaten met een persoonlijke actie-lijst om alles wat je geleerd hebt, toe te kunnen passen in je werk.

Er zijn nog een paar plekken vrij in de Alliance Masterclass, dus als je je nog niet hebt geregistreerd, wees snel en klik hier om dat nu te doen!

Ps. Als je meer wilt leren over de 15 competenties en hoe jij het hierin doet, boek dan een zelfevaluatie of plan een vrijblijvend gesprek met me in om dit te bespreken.Lees meer