3 tips voor meer succes met allianties en partnerships

Strategische allianties zijn in opkomst. In veel recente studies onder CEO’s, zegt een meerderheid binnen 12 maanden met een nieuwe alliantie te willen beginnen. In een recent artikel in Strategy+Business, leggen Ben Gomes-Casseres en Bob Saada uit waarom jouw volgende deal een partnership zou kunnen zijn.

Al die opkomende interesse in allianties en partnerships zou mij als muziek in de oren moeten klinken. Er is echter ook een dissonant aanwezig in deze muziek: veel mensen denken namelijk veels te makkelijk over allianties en partnerships en eindigen met een partnership die misloopt. Onderzoek toont aan dat er een groot percentage allianties mislopen, soms wel 80%!

Zou jij beginnen met iets, als je weet dat je een 80% kans hebt dat het mis gaat?

Precies. Ik ook niet.

Behalve…. als je kijkt naar de redenen achter dit hoge percentage, en je leert van de lessen. Als je dat doet, leer je dat in de meeste gevallen de fout en daarmee het misgaan van de alliantie voorkomen had kunnen worden. In andere woorden, als je het goed doet, kan je je kansen omdraaien, en dus je kansen op succes vergroten. Zelfs tot een succes van 80%!

Hier zijn 3 tips die jou kunnen helpen om je alliance succes te vergroten:

  1. Doe mee aan de Alliance Masterclass (in het Engels) op 5 en 6 juni. Dé plek waar het allemaal samenkomt: je leert succesvolle partnerships en allianties creëren, ontwerpen en managen. Met een pragmatische focus zorgt de masterclass ervoor dat jij hetgeen je leert, meteen toe kunt passen in je werk en bestaande allianties.
  2. Beoordeel je partner voordat je een partnership met ze aan gaat. Kijk deze recente webinar.
  3. Ontwerp je “Alliance governance” voor succes en manage deze actief.

Wat is jouw volgende actie om ervoor te zorgen dat jouw alliantie succes behaalt?


Lees meer